Fethiye Hukuki Danışmanlık Hizmetleri (Fethiye Avukat)

Fethiye, Türkiye’nin güneybatısında yer alan ve turistik bir bölge olarak bilinen bir ilçedir. Bu bölgede yaşayanlar ve işletmeler, zaman zaman hukuki sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Bu gibi durumlarda, Fethiye’deki avukatlar ve hukuk büroları hizmet vermektedir. Bu yazımızda Avukat Fethiye ve Hukuk Bürosu Fethiye gibi konuları ele alacağız. Fethiye gayrimenkul avukatı, Fethiye ceza avukatı, Fethiye boşanma avukatı, Fethiye tazminat avukatı, Fethiye iş hukuku avukatı gibi başlıkları inceleyeceğiz. Fethiye’deki hukuki danışmanlık hizmetlerinden bahsedeceğiz.

Fethiye Avukatlık Hizmetleri

Fethiye’de avukatlık hizmetleri, çeşitli alanlarda verilmektedir. İş hukuku, aile hukuku, ceza hukuku, gayrimenkul hukuku ve daha birçok alanda avukatlar hizmet vermektedir.

Ceza Hukuku – Fethiye Ceza Avukatı

Ceza hukuku; kamu düzenini, suçu ve cezaları düzenleyen bir hukuk dalıdır. Fethiye ceza avukatı, müvekkillerine suçlama karşısında savunma hizmeti sunmakta ve ceza davalarında onları temsil etmektedir. Fethiye ceza avukatı, savcılık aşamasında soruşturma süresinde etkin rol oynayacaktır. Ayrıca mahkemede kovuşturma aşamasında beraat odaklı savunma yapacaktır. Bu davaların başlıca örnekleri şu şekilde sıralanabilir. Uyuşturucu suçu, uyuşturucu kullanma suçu, uyuşturucu ticareti suçu, tehdit suçu, hakaret suçu, yaralama suçu, öldürme suçu gibi… Bunun yanında cinsel taciz suçu, cinsel saldırı suçu, tecavüz suçu, cinsel istismar suçu, reşit olmayanla cinsel ilişki suçu gibi…

Gayrimenkul Hukuku – Fethiye Gayrimenkul Avukatı

Gayrimenkul hukuku, taşınmaz mal satışı, kiralama, tapu işlemleri ve davaları düzenleyen bir hukuk dalıdır. Fethiye gayrimenkul avukatı, müvekkillerine bu konularda danışmanlık ve hukuki destek sağlamaktadır. Tapu işlemleri, gayrimenkul alış işlemi, gayrimenkul satış işlemi ve gayrimenkul satış sözleşmesi gibi işlemlerde destek verilecektir. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi hazırlanması ve incelenmesi gibi hususlar da Fethiye gayrimenkul avukatı uzmanlık alanlarıdır. Fethiye Gayrimenkul avukatı davalarına örnek olarak ise aşağıdaki davalar verilebilir.

Gayrimenkul Davaları

Ayrıca, gayrimenkul avukatı tarafından takip edilebilecek kira davası örnekleri :

  • Tahliye davası – İhtiyaç sebebiyle tahliye davası – Yeni malikin ihtiyacı sebebiyle tahliye davası – İki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası – İmar ihya sebebiyle tahliye davası
  • Kira bedelinin uyarlanması davası
  • Kira tespit davası (Kira bedelinin belirlenmesi / kira bedelinin artırılması davası)

Bunlar dışında, gayrimenkul avukatı idare hukuku / imar hukuku davalarına örnek olarak aşağıdakiler verilebilir;

  • Kamulaştırma davası (veya istimlak davası)
  • Kamulaştırma bedelinin artırılması davası (veya tezyidi bedel davası)
  • Emlak vergisi takdirine itiraz idari başvurusu ve emlak vergisi takdirine itiraz davası (veya emlak vergisi davası)
  • Değerli konut vergisine itiraz başvurusu ve değerli konut vergisine itiraz davası
  • Kamulaştırmasız el atma davası
  • Kamulaştırmasız el atmadan doğan tazminat davası
  • Tam yargı davası
  • İptal davası
  • Vergi davası
  • İmar planı değişikliğinin iptali davası
  • Rezerv yapı alanı kararının iptali davası
  • Kentsel dönüşüm davası

Aile Hukuku – Fethiye Boşanma Avukatı

Aile hukuku, boşanma, nafaka, velayet gibi konuları düzenleyen bir hukuk dalıdır. Fethiye aile hukuku avukatları boşanma davaları ve diğer aile hukuku konularında müvekkillerine hukuki destek sağlamaktadır. Bu alanda karşılaşılan başlıca davalar şu şekilde özetlenebilir. Boşanma davası, mal paylaşımı davası, boşanma sebebiyle tazminat davası ve ortak çocuklar bakımından velayet davası… Aynı zamanda boşanma süreçlerinde nafaka davası veya nafaka icra takibi gündeme gelebilmektedir. Fethiye boşanma avukatı; bu ve benzer süreçleri takip edecektir.

İş Hukuku – Fethiye İş Hukuku Avukatı

İş hukuku, işverenlerin ve çalışanların haklarını düzenleyen bir hukuk dalıdır. Fethiye iş hukuku avukatı, işverenlerin ve çalışanların haklarını korumak için danışmanlık ve dava hizmetleri sunmaktadır. İşçi ve işverenlerle ilgili başlıca gündeme gelen davalar söz konusudur. Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı gibi işçilik alacakları ile ilgili tazminat davaları gibi… Bunların yanında işverenlerin hukuki danışmanlık ihtiyacı olabilir. İş sözleşmeleri, işe giriş ve işten çıkış işlemleri veya işçilerle yaşanan problemler önem arz etmektedir. Fethiye iş hukuku avukatları bu konularda müvekkillerine destek sağlayacaklardır.

Fethiye’de Hukuk Bürosu Hizmetleri

Fethiye’deki hukuk büroları, dava hizmetleriyle birlikte danışmanlık, icra, arabuluculuk veya tahkim ve diğer hukuki hizmetler de sunmaktadır.

Hukuki problemleriniz hakkında ofisimize başvurmak için info@kocatepe.av.tr adresine mail gönderebilir veya 0506 773 3969 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca sitemizin iletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir