Uyuşturucu Suçları ve Uyuşturucu Avukatı Desteği

Uyuşturucu suçları, yasa dışı madde kullanımının neden olduğu hukuki sonuçlardan biridir. Bu suçlar, kamu sağlığını doğrudan etkileyen suçlardır. Bu sebeple ceza kanunumuzda ciddi cezalar düzenlenmiştir. Bu suçlar nelerdir ? Bu suçlara karşı nasıl savunma yapılır ? Fethiye ceza avukatı ve Fethiye uyuşturucu avukatı bu suçlamalar karşısında neler yapabilir ? Makalemizde bu hususlardan bahsedeceğiz.

Uyuşturucu Suçları Nelerdir ?

Bahsi geçen suçlar, uyuşturucu madde kullanımı suçu ve uyuşturucu ticareti suçları olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu temel ayrım Türk Ceza Kanunu‘ndaki ismi ile şu şekildedir ;

  • Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak (TCK 191. madde)
  • Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti (TCK 188. madde)

Uyuşturucu suçları, ülkemizde sıklıkla karşılaşılan suç türlerinden biridir ve ceza kanununda ciddi cezaları düzenlenmiştir. Bu nedenle, uyuşturucu suçu ile suçlanan kişilerin yasal süreç hakkında bir ceza avukatı yardımı alması önemli olacaktır. Fethiye uyuşturucu avukatı olarak bu konuda uzmanlaşmış bir avukatın önemi ise oldukça büyüktür.

Uyuşturucu suçları, ciddi suçlardır ve cezaları da oldukça ağırdır. Uyuşturucu kullanımı veya ticareti ile suçlanan kişiler, cezaevine girebilmekte, maddi ve manevi olarak zarara uğrayabilmektedir. Bu nedenle, uyuşturucu suçu ile suçlanan kişinin en önemli adımı, alanında uzman bir avukatla iletişime geçmektir.

Fethiye uyuşturucu avukatı, uyuşturucu suçları alanında deneyimli ve bu konuda uzmanlaşmış bir avukattır. Uyuşturucu suçlarına özel bir deneyimli bir avukat desteği, suçlamaların ciddiyeti nedeniyle oldukça önemlidir. Bu nedenle, uyuşturucu suçlaması ile karşı karşıya kalan kişilerin, ulaşabileceği en iyi ceza avukatı ile çalışması önemlidir.

Uyuşturucu Suçlarında Beraat Mümkün Mü ?

Uyuşturucu suçu yargılamalarında deneyim kazanmış olan ceza avukatları, müvekkillerine etkin şekilde savunma desteği sağlamaktadır. Zira bu suçlar ciddi suçlamalar ve cezalar içerir. Ceza avukatları, riskin ve zararın en aza indirilmesi amacıyla müvekkillerinin haklarını savunurlar.

Öncelikle müvekkil ile görüşerek olayın ayrıntıları öğrenilecektir. Ayrıca, savcılık soruşturma dosyası veya kovuşturma dosyası incelenerek suçlamalar hakkında net bilgi alınır. Bunun yanında, Müvekkil’in ifadesi veya sorgusu öncesinde ve sırasında hukuki destek verilecektir. Polisin veya savcılığın topladığı, toplamakta olduğu deliller incelenecektir. Delillerin hukuka uygun elde edilip edilmediği incelenecektir. Ceza avukatı, dosyadaki usule ve hukuka aykırı delillerin Müvekkili aleyhine kullanılmasını engellemek üzere çalışacaktır. Hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasında aktif çalışma yapılmalıdır. Müvekkil tutukluysa serbest bırakılması için gerekli savunmalar yapılmalıdır. Nihayetinde, Müvekkilinin beraat edebilmesi için ellerinden gelen yasal imkanların tümünü kullanacaktır. Müvekkil aleyhine karar verildiyse kararın bozulması için istinaf ve temyiz imkanları kullanılmalıdır.

Uyuşturucu Kullanma Suçu (TCK m. 191)

Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya
bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak

Madde 191-
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya
bulunduran ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis
cezası ile cezalandırılır.

Uyuşturucu kullanma suçu, kişinin yasa dışı uyuşturucu madde kullanımı ile suçlandığı suç türüdür. Uyuşturucu kullanma suçu, ciddi bir suçtur ve sanık hapis cezası alabilmektedir. Kanun’da cezayı artıran ve azaltan sebepler mevcuttur. Bu suçla suçlanan kişilerin, bir ceza avukatıyla iletişime geçmeleri önemlidir. Böylece ceza avukatının, sanık adına savunma yapabilmek için yasal bir strateji oluşturması mümkün olacaktır. Uyuşturucu kullanma suçu ile suçlanan kişilerin, suçu işlediklerine dair delillerin olması durumunda bile bu delillerin yasaya uygun elde edilmiş olması gerekir. Bu sebeple delillerin uzman bir uyuşturucu avukatı aracılığı ile değerlendirilmesi önem arz eder. Ceza avukatı yardımı ile cezanın en aza indirilmesi yönünde çalışma yapılacaktır.

Uyuşturucu İmal ve Ticareti Suçu (TCK m. 188)

Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti
Madde 188-
Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı
olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis ve ikibin günden
yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Uyuşturucu imal ve ticareti suçu ise, bir kişinin yasa dışı yollarla uyuşturucu madde imalatı veya ticareti yapması ile suçlanmasıdır. Bu suç, uyuşturucu suçlarının en ciddi türlerinden biridir ve cezaları oldukça ağırdır. Kanun’da cezayı artıran ve azaltan sebepler mevcuttur. Uyuşturucu imal ticareti suçu ile suçlanan kişilerin, bir avukatın yardımı olmadan delilleri analiz etmeleri ve etkin bir savunma yapmaları oldukça zordur. Bu sebeple uyuşturucu ticareti suçu ile suçlanan kişilerin, mutlaka bir uyuşturucu avukatı ile çalışması önerilmektedir.

Uyuşturucu Avukatı Ne Yapar ?

Fethiye uyuşturucu avukatı kavramıyla, uyuşturucu suçu yargılamalarında deneyim kazanmış bu alanda çalışan ceza avukatı kastedilmektedir. Bu avukatlar, uyuşturucu suçlamaları ile mücadele etmek için en iyi stratejileri oluşturmaya çalışacaklardır. Böylece müvekkillerin haklarının savunulması için yasal imkanlar kullanılacaktır. Uyuşturucu suçları, ağır müeyyidesi olan suçlardandır. Uzman bir uyuşturucu avukatı yardımı olmadan delillerin analiz edilmesi ve savunma yapılması zordur. Bu sebeple hak kayıpları söz konusu olabilecektir.

Sonuç olarak, uyuşturucu suçları, ceza kanunları tarafından ciddi bir şekilde cezalandırılan suçlar arasındadır. Bu nedenle, bir uyuşturucu suçu ile suçlanan kişilerin, ulaşabildikleri en iyi uyuşturucu avukatı ile çalışmaları önemlidir. Fethiye uyuşturucu avukatı, uyuşturucu suçlarında deneyimli bir avukat olarak, suçlamaları düşürmek veya tamamen kaldırmak için, beraat odaklı mücadele eder. Uyuşturucu suçlarına karşı savunma, ceza avukatı yardımı ile profesyonel bir şekilde yapılabilecektir. Uyuşturucu suçlarından en az hasarla kurtulmak için uyuşturucu avukatı ile çalışmak tavsiye edilebilecektir. Ceza avukatları, uyuşturucu suçlamalarına karşı mücadele etmek için gerekli bilgi ve deneyime sahiptir. Bunun yanı sıra, müvekkillerinin haklarını savunmak için tüm yasal imkanları kullanmaktadır.

Etkin Bir Savunma İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

Uyuşturucu suçlamaları ile karşı karşıya kalan kişiler, avukat yardımını değerlendirirken, aşağıdaki noktalara dikkat etmelidir:

  1. Avukatın önerilerine kulak verilmelidir : Uyuşturucu suçlamalarıyla karşı karşıya kalan kişilerin, avukatlarının önerilerini dikkate almaları önemlidir. Avukatlar, müvekkillerinin savunmasını hazırlarken, yasayı bilerek ve göz önünde bulundurarak hareket eder. Bu nedenle, müvekkillerin, avukatlarının tavsiyelerine uymaları, savunmanın başarısı için kritik önem taşır.
  2. Avukata yanlış bilgi verilmemelidir : Avukat yargı mercii değildir. Aksine, şüpheli veya sanığı yargı merciinin önünde savunmakla mükelleftir. Avukata doğru bilgi verilmesi, etkin savunma yapabilmek için önemlidir. Avukat – müvekkil gizliliği çerçevesinde olayların olduğu gibi avukata anlatılması önemlidir.
  3. Suçun cezai sonuçları iyi anlaşılmalıdır : Uyuşturucu suçlamaları, ciddi cezai müeyyideleri olan suçlamalardır. Bu nedenle, müvekkillerin, bu hususu anlaması önemlidir. Avukatın hukuk dışı yollara saparak mucize yaratması beklenmemelidir. İyi bir ceza avukatı, müvekkilinin hakkını yasal çerçevede en iyi şekilde savunmaya çalışacaktır. Delillerin hukuka uygunluğunu analiz ederek beraat kararı alma amacıyla savunma yapacaktır. Ancak her zaman beraat mümkün değildir. Bu hallerde suç ve cezanın orantılı ve hakkaniyetli olması, ceza miktarının olabildiğince azaltılması, cezanın indirilmesi hedeflenir.
  4. Suçlamaların doğruluğu sorgulanmalıdır : Uyuşturucu suçlamaları, bazen yanlış anlaşılmalardan veya yanlış yargılardan kaynaklanabilir. Bu nedenle, suçlamaların doğruluğunu sorgulamak, müvekkillerin haklarını korumak için önemlidir. Avukatlar, suçlamaların doğruluğunu sorgulamak için gerekli araştırmaları yaparlar ve müvekkillerinin savunmalarını hazırlarken bu bilgileri kullanırlar. Müvekkilin lehine olan delilleri toplayarak mahkemenin önüne getirmeye çabalarlar.
  5. Delillerin analiz edilmesi hayati önemdedir : Uyuşturucu suçlamaları, hukuka uygun elde edilmiş, somut delillere dayanmalıdır. Bu nedenle, avukatların, suçlamaların temelinde yatan delilleri analiz etmeleri ve değerlendirmeleri önemlidir. Delillerin doğruluğunu sorgulamak ve hukuken kullanabilirliğini denetlemek, savunmaların hazırlanmasında önemli bir adımdır.

Uyuşturucu suçlarıyla ilgili konularda daha ofisimizden daha ayrıntılı bilgi almak ve ofisimize başvurmak için  0506 773 3969 numaralı telefonu arayabilirsiniz veya info@kocatepe.av.tr adresine mail gönderebilirsiniz. Ayrıca sitemizin iletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir